ANNONS

Världens godaste baguetter

/
franskbröd

Hej kompisar ♥ Idag ska ni få receptet på världens godaste baguetter. Supergott och enkelt bröd att baka och receptet får självklart finnas med i EDITHS BÄSTA.

Vill ni frysa baguetterna så gör ni det när de svalnat. Låt sedan tina sakta i rumstemperatur så smakar de som nybakade igen.

bästa receptet baguetter

VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER (4 st)

Baka även mycket goda SESAMKRANSAR

Recept

  • 25 g jäst
  • 2,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 13-14 dl vetemjöl

Topping : ägg och 1 msk mjölk + vallmofrön

Gör så här

  1. Lägg jäst, salt och strösocker i en degbunke.
  2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Häll i vattnet i degbunken. Rör runt och mosa sönder jästen tills den löst upp sig helt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
  4. Stoppa ner en mjölad hand rakt ner i degbunken och ta upp 1/4 av degen. Dra ut degbiten så den blir lika lång som ugnsplåten. Knåda inte!
  5. Jämna till deglängden och vrid runt den några varv. Upprepa detta tills du har 4 långa baguetter.
  6. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 20 min.
  7. Pensla baguetterna med uppvispat ägg blandat med mjölk (spara blandningen som blir över om ni vill baka fler baguetter) Strö på vallmofrön.
  8. Grädda långt ner i ugnen 250° i ca 17 min. Låt brödet svalna på galler utan bakduk.

Det är enkelt att baka världens godaste baguetter

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

långa baguetter

Här är baguetterna färdiga för att hoppa in i ugnen. Denna gången använde jag både vita och blå vallmofrön. Man kan även toppa med sesamfrön om man vill, det är också gott. Detta är ett MÅSTE-TESTA-RECEPT så hoppas att ni är många som vill prova att baka mina baguetter 😀 KRAM

världens godaste baguetter
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00