Världens godaste baguetter

franskbröd
Hej alla. Här kommer receptet på världens godaste baguetter som jag lovade er. Supergott och enkelt bröd att baka och receptet får självklart finnas med i EDITHS BÄSTA. Vill ni frysa baguetterna så gör ni det när de svalnat. Låt sedan tina sakta i rumstemperatur så smakar de som nybakade igen. Lycka till!

bästa receptet baguetter

VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER (4 st)

Testa även att baka EDITHS BÄSTA SESAMKRANSAR

 

Recept

  • 25 g jäst
  • 2,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 13-14 dl vetemjöl

Topping: ägg och 1 msk mjölk + vallmofrön

 

Gör så här:

  1. Lägg jäst, salt och strösocker i en degbunke.
  2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Häll i vattnet i degbunken. Rör runt och mosa sönder jästen tills den löst upp sig helt.
  3. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
  5. Stoppa ner en mjölad hand rakt ner i degbunken och ta upp 1/4 av degen. Dra ut degbiten så den blir lika lång som ugnsplåten. Knåda inte!
  6. Jämna till deglängden och vrid runt den några varv. Upprepa detta tills du har 4 långa baguetter. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 20 min.
  7. Pensla baguetterna med uppvispat ägg blandat med mjölk (spara blandningen som blir över om ni vill baka fler baguetter) Strö på vallmofrön.
  8. Grädda långt ner i ugnen 250° i ca 17 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

långa baguetter
Här är baguetterna färdiga för att hoppa in i ugnen. Denna gången använde jag både vita och blå vallmofrön. Man kan även toppa med sesamfrön om man vill, det är också gott. Detta är ett MÅSTE-TESTA-RECEPT så hoppas att ni är många som vill prova att baka mina baguetter 😀 Kram från mig ♥
världens godaste baguetter
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..