ANNONS

Kalljäst morotsbröd

/

morotsbröd

KALLJÄST MOROTSBRÖD

Baka även KALLJÄST BRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • 1/4 paket jäst (ca 12 g)
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk matolja
  • 1 finriven morot (ca 1,5 dl)
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ca 5 dl vetemjöl

Gör så här:

På kvällen

  1. Lös upp jästen med lite vatten.
  2. Arbeta in resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
  3. Tryck ut degen i en bakpappersklädd brödform.
  4. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen under natten.

På morgonen

  1. Värm upp ugnen. Tag ut brödformen ur kylen. Tag bort plasten.
  2. Grädda brödet långt ner i ugnen 250° i 15 min. Låt brödet vara kvar i ugnen och sänk till 200°. Täck ev. med bakpapper om brödet fått mycket färg.
  3. Grädda färdigt medan temperaturen sjunker. Långt ner i ugnen 200° i ca 15 min.
0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00