Kalljäst morotsbröd

KALLJÄST MOROTSBRÖD
Baka även KALLJÄST BRÖD I LÅNGPANNA
Recept
- 1/4 paket jäst (ca 12 g)
- 3 dl kallt vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk matolja
- 1 finriven morot (ca 1,5 dl)
- 0,5 dl krossade linfrön
- 1 dl havregryn
- 1 dl grahamsmjöl
- ca 5 dl vetemjöl
Gör så här
På kvällen
- Lös upp jästen med lite vatten.
- Arbeta in resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
- Tryck ut degen i en bakpappersklädd brödform.
- Täck med plastfolie. Ställ in i kylen under natten.
På morgonen
- Värm upp ugnen. Tag ut brödformen ur kylen. Tag bort plasten.
- Grädda brödet långt ner i ugnen 250° i 15 min.Låt brödet vara kvar i ugnen och sänk till 200°. Täck ev. med bakpapper om brödet fått mycket färg.
- Grädda färdigt medan temperaturen sjunker. Långt ner i ugnen 200° i ca 15 min.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor
Och en – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

0