ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatisbröd i långpanna

/
potatisbröd

POTATISBRÖD I LÅNGPANNA

Detta goda potatisbrödet har min syster bakat 😀

Recept

  • 3 kokta potatisar (ca 300 g)
  • 200 g smör
  • 4 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl brödsirap
  • 2 tsk brödkrydda
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 10 dl rågsikt
  • 8-9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Pressa potatis med potatispress eller mosa med en gaffel.
  2. Smält smör. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervamt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Tillsätt resten av blandningen, linfrön, sirap, brödkrydda och salt. Blanda i den pressade potatisen. Arbeta sist in de tre mjölsorterna.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Tryck med mjölad hand ut degen på en djup pappersklädd ugnsplåt. Skär ett rutmönster. Nagga.
  6. Låt degen jäsa på plåten under bakduk i 30 min.
  7. Grädda mitt i ugnen 225° i 20 min.Sänk sedan värmen till 200°
  8. Grädda klart brödet längst ner i ugnen i ca 25 min.Låt svalna på galler under bakduk.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

potatisbrodet bakmaskin
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00