Potatisbröd i långpanna

POTATISBRÖD I LÅNGPANNA
Detta goda potatisbrödet har min syster bakat 😀
Recept
- 3 kokta potatisar (ca 300 g)
- 200 g smör
- 4 dl standardmjölk
- 2,5 dl vatten
- 50 g jäst
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl brödsirap
- 2 tsk brödkrydda
- 2 tsk salt
- 2 dl grovt rågmjöl
- 10 dl rågsikt
- 8-9 dl vetemjöl
Gör så här
- Pressa potatis med potatispress eller mosa med en gaffel.
- Smält smör. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervamt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
- Tillsätt resten av blandningen, linfrön, sirap, brödkrydda och salt. Blanda i den pressade potatisen. Arbeta sist in de tre mjölsorterna.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Tryck med mjölad hand ut degen på en djup pappersklädd ugnsplåt. Skär ett rutmönster. Nagga.
- Låt degen jäsa på plåten under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 225° i 20 min.Sänk sedan värmen till 200°
- Grädda klart brödet längst ner i ugnen i ca 25 min.Låt svalna på galler under bakduk.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

0