ANNONS

Räkpaj

/
räkpaj (4)

RÄKPAJ

Gör även en god RÄKPAJ MED VITLÖKSOST

Fyllning

  • 200 g skalade räkor
  • 0,5 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost (valfri styrka)
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 20 min. Nagga. Grädda pajskalet långt ner i ugnen 225° i 10 min.
  2. Fyllning : Fyll pajskalet med räkor och dill. Vispa ihop de övriga ingredienserna och häll det i pajskalet.
  3. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 35 min.Låt svalna lite. Servera med tex. vitlökssås Tips! Chiliflakes går att ersätta med lite finhackad chilipeppar om så önskas.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

räkpajerna matbloggar
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00