ANNONS

Mjuk kanelkaka

/
kanelbullekaka

Hej vänner ♥ Barnen här hemma har frågat efter bullar ett tag. Det är ju supergott med kanelbullar men jag tycker helt ärligt att det är lite krångligt att baka bullar. Jag bakade en mjuk kanelkaka som smakar kanelbullar istället 😛 Gott!

Barnen älskade den. Denna kakan är mer kompakt än en vanlig sockerkaka och det gör att den känns lite som bullar och så kommer ju bullesmaken från kanelfyllningen så klart. Här kommer receptet :

kanel kaka

MJUK KANELKAKA

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker4 ägg4,5 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker2 tsk bakpulver1 dl mjölk

Fyllning : 0,5 dl strösocker och 2 tsk kanel

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör ner mjölk.
  3. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  4. Rör ihop strösocker och kanel till en fyllning. Fördela ut fyllningen över smeten i formen.
  5. Fördela ut den sista smeten över fyllningen.
  6. Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min (kolla med provsticka att kakan är torr) Låt svalna. Toppa kanelkakan med florsocker innan servering.

En sockerkaka med bullesmak

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

sockerkakssmet

På bilden ovan ser ni när jag fördelat ut hälften av smeten i den smorda och bröade formen. Sedan har jag täckt smeten med kanelfyllning och håller försiktigt på att fördela ut den sista smeten överst.Sedan ska kanelkakan gräddas. Om ni vill så kan ni toppa smeten med pärlsocker innan gräddning, det gör kakan ännu ”bulligare” och då behövs inget florsocker på toppen. Lycka till ♥

kanelkaka
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00