Mjuk kanelkaka
Hej vänner ♥ Barnen här hemma har frågat efter bullar ett tag. Det är ju supergott med kanelbullar men jag tycker helt ärligt att det är lite krångligt att baka bullar. Jag bakade en mjuk kanelkaka som smakar kanelbullar istället 😛 Gott!
Barnen älskade den. Denna kakan är mer kompakt än en vanlig sockerkaka och det gör att den känns lite som bullar och så kommer ju bullesmaken från kanelfyllningen så klart. Här kommer receptet :
MJUK KANELKAKA
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning : 0,5 dl strösocker och 2 tsk kanel
Topping : Florsocker
Gör så här
- Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör ner mjölk.
- Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
- Rör ihop strösocker och kanel till en fyllning. Fördela ut fyllningen över smeten i formen.
- Fördela ut den sista smeten över fyllningen.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min (kolla med provsticka att kakan är torr) Låt svalna. Toppa kanelkakan med florsocker innan servering.
En sockerkaka med bullesmak
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
På bilden ovan ser ni när jag fördelat ut hälften av smeten i den smorda och bröade formen. Sedan har jag täckt smeten med kanelfyllning och håller försiktigt på att fördela ut den sista smeten överst.Sedan ska kanelkakan gräddas.
Om ni vill så kan ni toppa smeten med pärlsocker innan gräddning, det gör kakan ännu ”bulligare” och då behövs inget florsocker på toppen. Lycka till ♥