Mjuk kanelkaka

kanelbullekaka
Hej alla. Nu har kanelmamman bakat med kanel igen. Det är ju en favoritkrydda hos mig. Barnen här hemma har frågat efter bullar ett tag, det är ju supergott med kanelbullar men jag tycker helt ärligt att det är lite krångligt att baka bullar. OM jag bakar bullar brukar jag baka fyllda vetebullar, de har kort jäsning och är enkla att baka men idag ville jag göra det ännu smidigare. Jag bakade en mjuk kanelkaka som smakar kanelbullar 😛 Gott!!! Och barnen älskade den. Den är mer kompakt än en vanlig sockerkaka och det gör att den känns lite som bullar och så kommer ju bullesmaken från kanelfyllningen så klart. Här kommer receptet :

kanel kaka

MJUK KANELKAKA

Testa även att baka KANELBULLEKLADDKAKA

 

 

Recept

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 4 ägg
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk

Fyllning : 0,5 dl strösocker och 2 tsk kanel

Topping : Florsocker

 

Gör så här:

 1. Vispa ihop smör och strösocker.
 2. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 3. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i smeten.
 4. Rör ner mjölk.
 5. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
 6. Rör ihop strösocker och kanel till en fyllning. Fördela ut fyllningen över smeten i formen.
 7. Fördela ut den sista smeten över fyllningen.
 8. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30-35 min (kolla med provsticka att kakan är torr)
 9. Låt svalna. Toppa med florsocker innan servering.

sockerkakssmet
På bilden ovan ser ni när jag fördelat ut hälften av smeten i den smorda och bröade formen. Sedan har jag täckt smeten med kanelfyllning och håller försiktigt på att fördela ut den sista smeten överst. Sedan ska kanelkakan gräddas Om ni vill så kan ni toppa smeten med pärlsocker innan gräddning, det gör kakan ännu ”bulligare” och då behövs inget florsocker på toppen. Lycka till ♥

kanelkaka

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..