ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tekakor med kort jästid

/

TEKAKOR MED KORT JÄSTID (16 st)

Testa även att baka mina STORA VETEKAKOR

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 10 dl rågsikt
  • ca 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Häll i mjölk. Värm till fingervarmt = 37°
  2. Rör ut jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. 
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 tekakor och nagga dem med tex. en gaffel (Tips! Dela degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 st)
  5. Låt tekakorna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00