Tekakor med kort jästid
TEKAKOR MED KORT JÄSTID (16 st)
Testa även att baka mina STORA VETEKAKOR
Recept
- 75 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl ljus sirap
- 10 dl rågsikt
- ca 3 dl vetemjöl
Gör så här
- Smält smör. Häll i mjölk. Värm till fingervarmt = 37°
- Rör ut jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 tekakor och nagga dem med tex. en gaffel (Tips! Dela degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 st)
- Låt tekakorna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd
1