ANNONS

Fläskytterfilé i gräddsås

/

kött sås

FLÄSKYTTERFILÉ I GRÄDDSÅS (ca 5 port)

Laga även en KÖTTGRYTA MED FLÄSKYTTERFILÈ

Recept

  • 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
  • Salt
  • Grovmald svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Soya

Gör så här

  1. Putsa och skiva fläskytterfilé i ca 2 cm skivor. Lägg skivorna i en ugnsform. Salta och peppra.
  2. Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten.
  3. Rör ihop blandningen med creme fraiche och vispgrädde till en sås. Tillsätt soya tills önskad smak och färg.
  4. Häll såsen över köttskivorna. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 50 min. (tills köttet är klart)

Servera med tex. ris, pasta eller potatis och sallad.

godaste såsen

fläskytterfile

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00