Fläskytterfilé i gräddsås
FLÄSKYTTERFILÉ I GRÄDDSÅS (ca 5 port)
Laga även en KÖTTGRYTA MED FLÄSKYTTERFILÈ
Recept
- 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
- Salt
- Grovmald svartpeppar
- 1 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- Soya
Gör så här
- Putsa och skiva fläskytterfilé i ca 2 cm skivor. Lägg skivorna i en ugnsform. Salta och peppra.
- Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten.
- Rör ihop blandningen med creme fraiche och vispgrädde till en sås. Tillsätt soya tills önskad smak och färg.
- Häll såsen över köttskivorna. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 50 min. (tills köttet är klart) Servera med tex. ris, pasta eller potatis och sallad.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs