Fläskytterfilé i gräddsås

kött sås

FLÄSKYTTERFILÉ I GRÄDDSÅS (ca 5 port)

Testa även ETT TOPPRECEPT MED KASSLER

 

Recept

  • 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
  • Salt
  • Grovmald svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Soya

 

Gör så här:

  1. Putsa och skiva fläskytterfilé i ca 2 cm skivor.
  2. Lägg skivorna i en ugnsform. Salta och peppra.
  3. Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten.
  4. Rör ihop blandningen med creme fraiche och vispgrädde till en sås. Tillsätt soya tills önskad smak och färg.
  5. Häll såsen över köttskivorna. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 50 min. (tills köttet är klart)
  6. Servera med tex. ris, pasta eller potatis och sallad.

godaste såsen

fläskytterfile
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..