5-minuters muffins

5 minuters muffins
Hej här kommer ett nytt enkelt och smidigt recept. Ni var många som gillade mitt recept på fläskytterfilé och det känns ju verkligen jätteroligt. Även det var ju snabbt och enkelt. Jag gillar enkla recept 😀

Här kommer mitt muffinsrecept som jag uppskattar tar 5 minuter att baka resten sköter ugnen. Därför har de fått namnet 5-minuters muffins och här kommer det:

enkla muffins

ENKLA 5-MINUTERS MUFFINS (12 st)

Testa även att baka mina goda MOROTSMUFFINS

 

Recept

 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk

 

Gör så här:

 1. Smält smör. Låt svalna lite.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 3. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i äggsmeten.
 4. Rör ner smält smör och sedan mjölk.
 5. Fördela ut smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 6. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min (kolla med provsticka)

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

sockerkaka

lyckas med sockerkaka
När ni bakar både sockerkaka och muffins så är det viktigt att blanda ihop bakpulvret med mjölet innan ni blandar ner det i smeten. Det är för att bakpulvret ska bli jämt fördelat i hela smeten. Då får ni bäst restultat.

vanliga muffins
Här är muffinsen redo för att gräddas. Jag har använt en något mindre muffinsform än fördjupningarna i muffinsplåten. Smeten har jag fyllt upp rätt rejält i formarna som ni ser på bilden. Efter gräddning, när muffinsen svalnat, så är det trevligt att pudra dem med florsocker. Lycka till!

snabba muffins
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..