Vanliga chokladmuffins

chokladmuffins

Hej alla bloggkompisar. Idag kör vi på med ett till muffinsrecept 😀 Vanlig enkel chokladmuffins blir det idag. Lättbakat och gott. När ni bakar dessa muffins så tycker jag att ni ska passa på att baka flera satser. Det är så minimal arbetsinsats att baka dem och det är ju toppengott att ha chokladmuffins i frysen. Perfekt till utflykter och när barnen vill bjuda kompisar på fika. En bra muffins att baka med barnen också, inga konstigheter, bara en vanlig muffins och här kommer receptet :

choklad muffins

VANLIGA CHOKLADMUFFINS (12 st)

Testa även att baka min MJUKA KANELKAKA

 

Recept

 • 75 g smör
 • 2 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 3/4 dl kakao
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk

 

Gör så här:

 1. Smält smör. Låt svalna lite.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 3. Rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i äggsmeten.
 4. Rör ner smält smör och sedan mjölk.
 5. Fördela ut smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 6. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-18 min (kolla med provsticka)

muffins barnkalas
Extra fina blir muffinsen att pudra med florsocker precis som jag gjorde med 5-minuters muffinsen som jag bakade igår. Lycka till alla som vill testa mitt recept.

muffins choklad
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..