ANNONS

Kladdkaka med hallon

/

kladdkaka med hallon
Hej! Här kommer en kladdig och god kladdkaka med hallon i smeten. Den lovar jag att ni kommer tycker om. Särskilt om ni är ute efter en riktigt kladdig kladdkaka för den här är rejält kladdig. Hallonen gör kladdkakan extra god och fin. Här kommer receptet :

hallonkladdkaka

KLADDKAKA MED HALLON

TIPS! Testa att baka min goda PINOCCHIOTÅRTA

Recept

 • 125 g smör
 • 3 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 5 msk kakao
 • ca 2 dl frysta hallon

Gör så här:

 1. Smält smör.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
 3. Bred ut smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö över frysta hallon.
 4. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt stelna i kylen (gärna under natten) Servera med tex. vispad grädde.

kladdigaste kladdkakan

Här har jag gjort klart kladdkakssmeten och tagit fram hallon från frysen. Ungefär 2 dl hallon använde jag, det är inte jättenoga men på ett ungefär 2 dl kan ni ta. Hallonen behöver inte tina innan gräddning så det är bara att fördela ut dem över smeten när den ligger i formen. Och så skjuts in i ugnen. Låt sedan kladdkakan bli kylskåpskall, då blir den perfekt 😀 Pudra gärna över florsocker innan servering. Lycka till!

kladdig kladdkaka bästa receptet

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00