Kalljästa vallmofrallor

kalljästa fruskostfrallor
Hej alla hoppas att ni mår bra ♥ Här kommer ett tips på enkla kalljästa frukostbullar som är så goda! Degen arbetar ni ihop på kvällen och även bullarna bakar ni ut på kvällen. På morgonen penslar ni bullarna med ägg och strör på vallmofrön. Jag tycker det är fint att blanda båda vita och blå vallmofrön. Ni tar det som ni gillar bäst. Sesamfrön funkar också bra. Här kommer receptet :

vallmo frallor

KALLJÄSTA VALLMOFRALLOR (8 st)

Testa även att baka mina SCONES SOM TEKAKOR

 

Recept

 • 25 g jäst
 • 3 dl mjölk
 • 50 g rumsvarmt smör (tärnat)
 • 1,5 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • ca 7 dl vetemjöl

Topping : Ägg och vallmofrön

 

Gör så här:

På kvällen

 1. Lös upp jästen i den kalla mjölken.
 2. Arbeta in de övriga ingredienserna.
 3. Forma degen till 8 bullar.
 4. Lägg bullarna på ugnsplåt. Täck med plastfolie. Förvara i kylen över natten.

På morgonen

 1. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
 2. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

kalljästa frallor

kalljäst bröd
Bilderna ovan har jag fotat på kvällen. 8 bullar har jag arbetat ut och lagt på en ugnsplåt och sedan har jag täckt plåten med plastfolie. Bullarna jäser sakta i kylskåpet under natten, jag använder mig inte av någon exakt tid till jäsningen utan jag gör degen på kvällen när jag hinner och gräddar bullarna på morgonen när jag vaknar.

ljusa frallor nattjäst
Här ser ni hur fina bullarna blir när de är gräddade och klara. Med detta brödet på frukostbordet lovar jag er en bra start på dagen. Lycka till!

nattjäst bröd

nattjästa vallmofrallor
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..