Kalljästa vallmofrallor

Hej vänner ♥ Här kommer ett tips på enkla kalljästa frukostbullar som är så goda! Degen arbetar ni ihop på kvällen och även bullarna bakar ni ut på kvällen.
På morgonen penslar ni bullarna med ägg och strör på vallmofrön. Jag tycker det är fint att blanda båda vita och blå vallmofrön. Ni tar det som ni gillar bäst. Sesamfrön funkar också bra. Här kommer receptet :

KALLJÄSTA VALLMOFRALLOR (8 st)
Testa även att baka mina SCONES SOM TEKAKOR
Recept
- 25 g jäst
- 3 dl mjölk
- 50 g rumsvarmt smör (tärnat)
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- ca 7 dl vetemjöl
Topping : Ägg och vallmofrön
Gör så här
På kvällen
- Lös upp jästen i den kalla mjölken.
- Arbeta in de övriga ingredienserna.
- Forma degen till 8 bullar.
- Lägg bullarna på ugnsplåt. Täck med plastfolie. Förvara i kylen över natten.
På morgonen
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.
Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst


Bilderna ovan har jag fotat på kvällen. 8 bullar har jag arbetat ut och lagt på en ugnsplåt och sedan har jag täckt plåten med plastfolie.
Bullarna jäser sakta i kylskåpet under natten, jag använder mig inte av någon exakt tid till jäsningen utan jag gör degen på kvällen när jag hinner och gräddar bullarna på morgonen när jag vaknar.

Här ser ni hur fina bullarna blir när de är gräddade och klara. Med detta brödet på frukostbordet lovar jag er en bra start på dagen. Lycka till!

