ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatisfrallor

/

Hej vänner ♥ Jag är så glad för idag ska jag ge er ett jättebra brödrecept 😀 Igår åt vi bland annat potatis till middag och då blev det några potatisar över. Klicka på rosa länken om ni vill få receptet på våran middag.

Vad gör man när det blir kokt potatis över? Man slänger inte. Nej, man bakar bröd. Brödet blev så fluffigt och saftigt och verkligen gott med potatis i degen så när ni testar detta är jag säker på att ni kommer bli supernöjda.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

POTATISFRALLOR (11 st)

Baka även goda LINGONBULLAR

Recept

 • ca 300 g kokt potatis
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 dl rapsolja
 • 25 g jäst
 • 1,5 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • 6-7 dl vetemjöl

Topping : Mjölk och vetemjöl

Gör så här

 1. Mosa den kokta potatisen (använd tex. gaffel eller potatispress)
 2. Värm mjölk och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, salt och strösocker.
 3. Arbeta in kokt potatis och vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
 4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 5. Arbeta ut 11 st bullar. Lägg dem på en ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
 6. Pensla bullarna med mjölk. Strö på lite vetemjöl. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Baka världsgoda potatisfrallor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Jag mosade min kokta potatis med en gaffel. Det funkade jättebra. Vill ni så kan ni istället pressa potatisen med en potatispress.

11 st potatisfrallor fick jag ut på min deg. Bilden ovan är tagen före den sista jäsningen och bilden nedan fotade jag efter den sista jäsningen.

Här är potatisbrödet gräddat och klart. Det är utan tvekan ett av de godaste bröden jag bakat, så saftiga och goda frallor blev det.

Har ni barn där hemma som gärna äter korvbröd som macka? De barnen kommer att äta upp hela denna satsen med potatisfrallor om ingen stoppar dem, brödet är mycket likt korvbröd. Fluffigt, mjukt och gott. Lycka till ♥

SLÄNG INTE PRICKIGA BANANER – Använd dem!

Har ni också så här pickiga och fula bananer hemma? Precis som med den kokta potatisen så säger jag släng inte. Skiva bananen och frys in skivorna för att sedan använda till smoothie eller så bakar ni något gott.

Nedan lägger jag in länkar till 3 goda bakverk med banan och håller tummarna för att ni hittar något ni vill testa.

3 länkar till recept med banan

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00