Torka äpple

torkad frukt
Hej ♥ När jag gjorde äppelpajen i torsdags så fick jag en del äpple över så idag passade jag på att fota nya bilder till mitt tips om att torka äpple (som jag skrivit om här på bloggen innan) Det är kul att uppdatera gamla tips och recept med nya bilder. Att torka äpple är väldigt lätt. Jag brukar torka dem i ugnen.

torka äppleskivor
Tips! Gör man som kanelmamman så pudrar man lite kanel på äppelringarna innan de sätts in i ugnen. Supergott!

recept äpple kanel

TORKA ÄPPLE I UGN

Testa även att göra egen MANNAFRUTTI

 

Beskrivning

  1. Kärna ur och skiva äpple tunt. Skala inte.
  2. Lägg skivorna på ugnsgaller (strö på kanel om så önskas)
  3. Torka mitt i ugnen på mycket låg värme. 75° tills äppelskivorna torkat klart (ca 4 timmar)
  4. Öppna ugnsluckan lite då och då så att fukten kan komma ut. Eller låt luckan vara lite öppen under hela torktiden.

 

Torkat äpple är gott som mellanmål eller nyttigt godis eller klippt i småbitar till gröten Lycka till!

Nedan ser ni beskrivande bilder

kärna ur äpple
Antingen så kan ni kärna ur äpplet först och sedan skiva det men jag tycker att det är lättare att skiva först och ta bort kärnhuset efter det. Skär så tunna skivor som möjligt. Hur lång torktiden blir beror på hur tjocka äppelskivorna är.

torkade äppelskivor

nyttigt godis

Om ni gillar mina tips – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..