Småkakor med mjölkchoklad

 

cockies
Hej bloggkompisar! Hur har ni det så här sista dagen på veckan? Jag startade söndagen med att fota småkakor som jag bakade igår. Men håller inte ni på med veden tänker ni kanske? Jo det stämmer men dessa kakor är så lättbakade att man fixar dem på några minuter och det går ju inte att jobba med ved utan fikapaus lite då och då. Vi behövde fylla på frysen. Nu är vi redo för alla härliga fikapauser framöver 😀 Småkakor med mjölkchoklad bakade jag eller cookies om man hellre vill kalla dem det. Här kommer receptet :

goda kakor

SMÅKAKOR MED MJÖLKCHOKLAD (25-30 st)

Baka även mina goda SMARTIESKAKOR

 

Recept

 • 100 g mjölkchoklad
 • 200 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 msk ljus sirap
 • 2 msk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 5 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 1. Hacka mjölkchoklad grovt.
 2. Kör ihop de andra ingredienserna med matberedare eller elvisp.
 3. Arbeta in hackad choklad. Forma till en deg. Plasta in degen. Lägg in i frysen i 10 min.
 4. Rulla ut 25-30 bollar (lite större än studsbollar) Lägg dem glest på ugnsplåtar. Platta till varje boll med ett lätt tryck.
 5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min.

choklad cockies

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..