Laxpasta med lime

vrålgod lax
Hej här kommer receptet som jag lovade er igårLaxpasta med lime blev dagens middag hos oss och receptet vill jag gärna dela med er. Supergott och superenkelt och det gillar ju vi, eller hur? Ni som kikar in till mig gillar nog enkla recept precis som jag gör tänker jag men ni är så hemlighetsfulla. Jag vill ju veta mer om er. Lämna en kommentar så blir jag glad.

laxpasta

LAXPASTA MED LIME (ca 5 port)

Börja med att koka ca 5 port. pasta

Testa även min RÄKPAJ MED VITLÖKSOST

 

Recept

 • 1 dl vatten
 • 1 fiskbuljongtärning
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 msk flytande honung
 • 1 st lime
 • Salt och grovmald svartpeppar
 • 500 g laxfilé (tex. 4 portionsbitar)

 

Gör så här:

 1. Koka ihop vatten och buljongtärning i en kastrull (eller stekpanna) Rör ner creme fraiche, vispgrädde och honung. Hetta upp.
 2. Tvätta och finriv det yttersta limeskalet. Rör ner skalet i såsen. Pressa ner limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
 3. Skär eller klipp laxfilé i tärningar. Lägg dem i såsen. Lägg på ett lock. Låt småputtra på medelvärme i ca 5 min (tills laxen är klar)
 4. Blanda laxsåsen med kokt pasta. Servera med sallad.

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

världens godaste lax
Här har jag skrurit laxen i tärningar. Jag använde kniv men det går lika bra att klippa laxen med sax. Laxtärningarna ska sedan ligga i den heta såsen i några minuter så att den blir klar. När laxen är ljusrosa in till mitten är den färdig.

krämig lax

pasta lax grädde
Oscar är så nyfiken när jag ska fota. På några sekunder dyker han upp i bilden. Varje gång. Det gäller att fota snabbt innan han börjar smaka och stoppa fingrarna i det jag ska ta kort på. Så är livet med en bloggande mamma, bättre än förskola i alla fall tänker jag.

limelax

lax creme fraiche

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 1. Anna skriver:

  Enkelt och gott är det bästa! Vad undrar du om oss bloggläsare? 🙂

  1. Jag är nyfiken på allt om er, blir så glad av att få kommentarer. Tack för att du kommenterar ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..