ANNONS

Fluffigt långpannebröd

/

bröd i långpanna

FLUFFIGT LÅNGPANNEBRÖD – Skär i valfritt antal rutor

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2,5 tsk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen i lite av blandningen.
  3. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Arbeta degen i ca 5 min.
  4. Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
  5. Tryck ut degen i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Skär ett rutmönster.
  6. Jäs under bakduk i 30 min.
  7. Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min. Klappa ev. lite mjöl på brödet efter gräddning. Låt svalna under bakduk.

bröd långpanna

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

4
10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00