Fluffigt långpannebröd

bröd i långpanna

FLUFFIGT LÅNGPANNEBRÖD – Skär i valfritt antal rutor

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI

 

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2,5 tsk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 12-13 dl vetemjöl

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen i lite av blandningen.
  3. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Arbeta degen i ca 5 min.
  4. Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
  5. Tryck ut degen i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Skär ett rutmönster.
  6. Jäs under bakduk i 30 min.
  7. Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min. Klappa ev. lite mjöl på brödet efter gräddning. Låt svalna under bakduk.

bröd långpanna

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Suvi skriver:

    Måste prova ser så fluffigt ut 😊provade ett annat recept här men de åkte i soporna lika fort de kom ut de hade inte jäst mycke fast jag gjorde efter receptet 😪

    1. Hej Suvi,

      vad kul att du vill testa brödet. Tråkigt att det inte gick bra med jäsningen, jättesvårt att säga vad orsaken till det kan ha varit. Jag håller tummarna för att det går bättre denna gången. Stor kram!

  2. Madde, detta brödet är bara sååååååå gott! Älskar det!

    1. Hej Irene,

      vad glad jag blir! Så kul att du gillar brödet 😀 KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..