Fluffigt långpannebröd
FLUFFIGT LÅNGPANNEBRÖD – Skär i valfria rutor
Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI
Recept
- 75 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2,5 tsk salt
- 0,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 12-13 dl vetemjöl
Gör så här
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
- Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Arbeta degen i ca 5 min.
- Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
- Tryck ut degen i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Skär ett rutmönster.
- Jäs under bakduk i 30 min.
- Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min.Klappa ev. lite mjöl på brödet efter gräddning. Låt svalna under bakduk.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor
4