ANNONS

Fluffigt långpannebröd

/

bröd i långpanna

FLUFFIGT LÅNGPANNEBRÖD – Skär i valfria rutor

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2,5 tsk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Arbeta degen i ca 5 min.
  3. Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
  4. Tryck ut degen i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Skär ett rutmönster.
  5. Jäs under bakduk i 30 min.
  6. Grädda långt ner i ugnen 225° i ca 20 min. Klappa ev. lite mjöl på brödet efter gräddning. Låt svalna under bakduk.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

bröd långpanna

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

4
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00