Kladdkaka med mintfluff

supergod kladdkaka

KLADDKAKA MED MINTFLUFF

Baka även min goda KLADDKAKA MED KINAPUFFAR

 

Steg 1, Mintfluff

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad med mintsmak (se bild)

 

Gör så här:

  1. Värm vispgrädde riktigt hett i en kastrull. Får ej koka!
  2. Bryt choklad i bitar och låt smälta i den heta grädden. Rör.
  3. Låt svalna i kylen i 5 timmar eller längre, tex. under natten.

***************************************************************

Steg 2, Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
  3. Grädda kladdkakan i en smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna helt. Gärna i kylskåp, tex under natten.

 

Servering: Vispa upp mintfluff och bred ut på kladdkakan. Toppa ev. med hackad choklad, strössel eller bär.

  1. Anna skriver:

    Gott! Blir täcket fluffigt och inte hårt som en ganache? Tack för många nya goda recept på sistone! Alltid så kul att kika in här och inspireras!

    1. Hej Anna. Ja precis, fluffigt blir det. Som smaksatt grädde 😀

      Du är så välkommen ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..