ANNONS

Limemuffins

/

fotomodell
Hej alla glada, härligt med lördag! Även denna lördag åkte vi en mil norrut med skräpet så nu är det lite luftigare här hemma. Vi har som mål att bara spara sådant som har en funktion vi har användning av och saker som vi verkligen tycker om. Prislappen har ingen betydelse, det kan vara loppis och det kan vara designmöbler och allt däremellan. Det är känslan som är det viktiga.

Till eftermiddagskaffet bakade jag och Tilde limemuffins 😛 Jag fick några limefrukter över efter laxpastan som jag lagade tidigare i veckan så lime fick smaksätta våra muffins. Så supergoda och saftiga blev dem. Här kommer receptet :

limemuffins

LIMEMUFFINS (12 st)

Baka även mina supergoda MOROTSMUFFINS

Recept

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 1 st lime
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk

Gör så här:

 1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Tvätta och finriv det yttersta skalet på limefrukten. Pressa ut saften (ca 0,5 dl) Rör ner skal och saft i smeten.
 3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
 4. Fördela smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsform. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 18 min (kolla med provsticka)
 5. Låt svalna. Pudra ev. florsocker över innan servering.

citronmuffins

reept lime

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00