I den åldern har barn det bäst hemma

färgglada barnkläder
Hej alla, vad kul att ses! Jag håller ju på att rensa här hemma, överallt i hela huset hittar jag saker jag glömt bort och det mesta behåller jag inte. Jag är ute efter det luftiga och vill ha lite saker. Och bara saker som vi tycker om. Stora tomma ytor känns lyxigt tycker jag, där trivs vi. Men en del roliga leksaker har jag hittat när jag rensat och denna gången hittade jag en dockvagn som Tilde och Fanny lekte med när de var små, den har Oscar fått nu.

gul tröja barn
Idag har Tilde nationellt prov. I nian är det många nationella prov och de är en viktig del i betygsbedömningen inför slutbetyget i grundskolan. Slutbetyget använder sedan eleverna för att söka in till gymnasiet.

Jag var för några dagar sedan på möte med rektorn på Tildes skola, jag hade kontaktat rektorn angående skolmiljön. Jag vill inte gå in mer på det här på bloggen. Men rektorn bjöd in till ett personligt möte och jag kände att det blev väldigt bra, hon förstod och lyssnade. Jag var rak i min kommunikation och hade starka åsikter, det kan kännas skrämmande för många men kan ni tänka, vårat möte slutade med att jag blev erbjuden att börja som lärarvikarie. Jag är så sugen! Hade jag inte haft min lille Oscar här hemma så hade jag börjat redan denna veckan.

Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra, som sagt, jag är jättesugen på denna utmaningen. Jag är inte utbildad till lärare men jag har utbildning inom ledarskap och det känns som en stor fördel. Samtidigt som jag så gärna vill detta så är jag övertygad om att barn under 3 år har det bäst hemma, alltså inte på förskola. Oscar är drygt 1,5 år. Så valet känns inte lätt.

spiderman

Jag hittade även en stor Spiderman när jag rensade. Den köpte vi på Gran Canaria när Melwin var liten. Spiderman fyllde upp hela hans resväska minns jag och vi fick flytta över hans kläder till våra resväskor. Han ville så gärna köpa den. När Melwin slutade leka med den så fick Ludwig ta över Spiderman. Och fler grejer med Spiderman önskade Ludwig sig. En gång hade han en spidermandräkt på sig när vi bakade bröd, den bilden lade jag upp här på bloggen. Kanske minns ni? Klicka på rosa länken så får ni se bilden igen och så får ni även receptet på brödet vi bakade – Spidermans trekantiga grötbullar.

Ha en riktigt solig och fin dag!

  1. Anna skriver:

    Åh vad spännande! Du verkar perfekt för jobbet och lärare som brinner för skolan är såååå viktigt! Bästa yrket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..