ANNONS

Smörgåstårta

/
smörgåstårta

SMÖRGÅSTÅRTA – 1 st smörgåstårtslängd (5-6 port)

Använd 12 skivor formfranska. Skär bort kanterna.

Börja med att göra en grundröra = Rör ihop 4 dl lättvispad grädde, 3 msk creme fraiche och 2 msk majonäs.

Lager 1

  • 200 g rökt skinka2 dl mandariner (konserv)1 dl grundröraSalt och vitpeppar

Gör så här

Strimla skinka. Haka mandariner i småbitar. Rör ihop med 1 dl grundröra. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg ut 3 brödskivor på tex. en skärbräda. Bred på röran. Lägg 3 brödskivor över.

************************************************************

Lager 2

  • 4 kokta ägg3 msk mjukost (naturell eller med räksmak)1 dl grundröraSalt och vitpeppar

Gör så här

Hacka äggen. Rör ihop ägg, mjukost och 1 dl grundröra. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut röran på de 3 brödskivorna. Lägg 3 brödskivor över.

*************************************************************

Lager 3

  • 3 dl räkor1 dl hackad dill1 dl grundröraSalt och vitpeppar

Gör så här

Hacka räkor grovt. Rör ihop räkor, dill och 1 dl grundröra. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut röran på de 3 brödskivorna. Lägg de 3 sista brödskivorna över.Bred ut sista grundröran runt om hela smörgåstårtan.

Överst och på sidorna. Detta fungerar sedan som ”lim” åt dekorationen. Plasta in smörgåstårtan och ställ i kylen under natten så att den blir saftig och god.

Dagen efter dekorerar ni smörgåstårtan med valfri dekoration.

Tips på dekoration : Räkor, skinka, ägg, ost, tomater, dillkvistar, salladsblad, gurka, apelsinskivor eller vindruvor.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00