Smörgåstårta

smörgåstårta

SMÖRGÅSTÅRTA – 1 st smörgåstårtslängd (5-6 port)

Använd 12 skivor formfranska. Skär bort kanterna.

 

Börja med att göra en grundröra = Rör ihop 4 dl lättvispad grädde, 3 msk creme fraiche och 2 msk majonäs.

 

Lager 1

  • 200 g rökt skinka
  • 2 dl mandariner (konserv)
  • 1 dl grundröra
  • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

Strimla skinka. Haka mandariner i småbitar. Rör ihop med 1 dl grundröra. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg ut 3 brödskivor på tex. en skärbräda. Bred på röran. Lägg 3 brödskivor över.

************************************************************

Lager 2

  • 4 kokta ägg
  • 3 msk mjukost (naturell eller med räksmak)
  • 1 dl grundröra
  • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

Hacka äggen. Rör ihop ägg, mjukost och 1 dl grundröra. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut röran på de 3 brödskivorna. Lägg 3 brödskivor över.

*************************************************************

Lager 3

  • 3 dl räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl grundröra
  • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

Hacka räkor grovt. Rör ihop räkor, dill och 1 dl grundröra. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut röran på de 3 brödskivorna. Lägg de 3 sista brödskivorna över.

Bred ut sista grundröran runt om hela smörgåstårtan. Överst och på sidorna. Detta fungerar sedan som ”lim” åt dekorationen. Plasta in smörgåstårtan och ställ i kylen under natten så att den blir saftig och god.

Dagen efter dekorerar ni smörgåstårtan med valfri dekoration.

Tips på dekoration : Räkor, skinka, ägg, ost, tomater, dillkvistar, salladsblad, gurka, apelsinskivor eller vindruvor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..