ANNONS

Gulaschsoppa

/

gulasch soppa
Hej alla! Igår hade jag hjälp av Melwin i köket. Vi lagade gulaschsoppa med köttfärs 😀 Så roligt var det och han gjorde nästan hela soppan själv. Jag hoppas att det väckte lite matintresse hos honom, han är annars en kille som skulle kunna leva på mackor. Jag kan laga mat någon mer gång mamma sa han när vi var färdiga, det blev jag så glad för. Här kommer receptet :

köttfärssoppa

GULASCHSOPPA (6-7 port)

Testa även min HETA MOROTSSOPPA

Recept

 • 6 potatisar
 • 1 röd paprika
 • 1 gul lök
 • 600-700 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 6 dl vatten
 • 2 förp. krossade tomater (ca 2×400 g)
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 2 buljongtärningar (grönsak eller kött)
 • 1 msk spiskummin

Gör så här:

 1. Skala potatis. Tärna potatis och paprika.
 2. Skala och hacka lök.
 3. Fräs lök och köttfärs i smör. Salta och peppra. Lägg över i en stor gryta där soppan får plats.
 4. Häll på vatten, krossade tomater och tomatpuré. Koka upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
 5. Rör ner potatis, paprika och kummin.
 6. Låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och vitpeppar (snåla inte) Soppan kan hållas varm några timmar på låg värme om så önskas.
 7. Servera gärna gulaschsoppa med en klick yoghurt eller gräddfil.

gulaschsoppa

godaste soppa

gulasch
Här sitter Melwin redo vid bordet för att smaka på sin gulaschsoppa med en klick yoghurt. Det är gott hälsar han. Till soppan åt vi ostscones (klicka på rosa länken) Lycka till alla ni som vill testa mitt och Melwins recept.

gulaschsoppa köttfärs

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00