ANNONS

Brytbröd

/
brytbröd

Hej vänner ♥ Idag är det dags för ett nytt brödrecept att få komma in här på bloggen. Ett brytbröd är det som jag vill tipsa er om. Jag tycker att det är jättekul att baka brytbröd. Det är så roligt att se hur brödet blev när man plockar ut det ur ugnen.

Vill man kan man lägga ihop brytbrödet efter ett mönster tex. som en blomma men oftast lägger jag ut bullarna och så får det bli som det blir. Inget är rätt eller fel, det blir trevligt hur man än gör bara man lägger bullarna tätt. Här kommer receptet

bryt bröd

BRYTBRÖD (1 st)

Testa även att baka ett BRYTBRÖD MED FULLKORN

Recept

5 dl vatten

0,5 dl rapsolja

50 g jäst

2 tsk salt

1 msk strösocker

3 dl havregryn

ca 10 dl vetemjöl

Topping : ägg och sesamfrön (och flingsalt om så önskas)

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Rulla till ca 20 bullar. Använd ögonmått eller väg degen och dela vikten med 20 så får ni fram vad varje bulle ska väga.
  5. Lägg bullarna tätt på en ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

hur gör man brytbröd

Här ser ni hur tätt jag lägger bullarna. De är i storleken som ett clementin. Precis intill varandra ska bullarna ligga så att de i ugnen bakas ihop till ett stort bröd. Lite extra lyxigt känns det att lägga fram ett stort brytbröd på buffén eller frukostbordet tycker jag. Testa ♥

brytbrödet
buffebrödet
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00