ANNONS

Bacon och broccolipaj

/
bacon broccolipaj

Tjoho! Som jag brukar säga när jag är ivrig och överlycklig för att jag tagit fram ett topprecept 😀 Detta är ett topprecept det kan jag lova. Jag är så galet nöjd med denna bacon och broccolipaj som har precis det som behövs för att få vara med i kategorin Ediths Bästa.

Den är enkel att tillaga, få ingredienser, är snäll mot plånboken och bjuder på mycket smak. Tipsa alla era plånbokssmarta kompisar om denna pajen och alla andra som gillar paj så klart ♥

broccoli baconpaj

BACON OCH BROCCOLIPAJ (1 st)

Laga även en KYCKLINGPAJ MED OREGANO

Fyllning

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 bukett broccoli (eller ca 250 g fryst tinad broccoli)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar

Pajdeg : 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 150 g smör och 2 msk kallt vatten.

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop allt till pajdegen. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Fyllning : Klipp bacon rakt ner i en stekpanna. Knaperstek. Häll bort överflödigt fett. Lägg bacon och delad broccoli i pajskalet (använder ni fryst broccoli så krama ur vattnet först)
  3. Strö på smulad oregano. Strö på ost.
  4. Vispa ihop ägg, vispgrädde och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll blandningen över fyllningen.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 200° i 35-40 min. Servera bacon och broccolipaj med tex. vitlökssåsPajen passar även att serveras ljummen på buffé

Jag är galet nöjd med denna pajen

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer

paj bacon och broccoli

Ni måste testa att laga bacon och broccolipaj, lova! Ät den ljummen, ät den kall, frys in den eller låt den vara i kylen några dagar tills den är uppäten. Man blir lycklig av att ha denna pajen hemma så laga många när ni ändå håller på.

Sist jag blev så här nöjd med ett recept som jag skapat så bakade jag dessa potatisfrallor. Testa gärna dem också. Lycka till!

bacon och broccoli paj
4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00