Bacon och broccolipaj

bacon broccolipaj
Tjoho!! Som jag brukar säga när jag är ivrig och överlycklig för att jag tagit fram ett topprecept 😀 Detta är ett topprecept det kan jag lova! Jag är så galet nöjd med denna bacon och broccolipaj som har precis det som behövs för att få vara med i kategorin Ediths Bästa. Den är enkel att tillaga, få ingredienser, är snäll mot plånboken och bjuder på mycket smak. Tipsa alla era plånbokssmarta kompisar om denna pajen och alla andra som gillar paj så klart ♥ Här kommer receptet

broccoli baconpaj

BACON OCH BROCCOLIPAJ (1 st)

Laga även en KYCKLINGPAJ MED OREGANO

 

Gör pajdeg först:

Arbeta ihop 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 150 g smör och 2 msk kallt vatten till en deg. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.

 

Fyllning:

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 bukett broccoli (eller ca 250 g fryst tinad broccoli)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

  1. Klipp bacon rakt ner i en stekpanna. Knaperstek. Häll bort överflödigt fett.
  2. Lägg bacon och delad broccoli i pajskalet (använder ni fryst broccoli så krama ur vattnet först)
  3. Strö på smulad oregano. Strö på ost.
  4. Vispa ihop ägg, vispgrädde och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll blandningen över fyllningen.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i 35-40 min. Servera med tex. vitlökssås. Pajen passar även att serveras ljummen på buffé

paj bacon och broccoli

Ni måste testa att laga denna pajen, lova!! Ät den ljummen, ät den kall, frys in den eller låt den vara i kylen några dagar tills den är uppäten. Man blir lycklig av att ha denna pajen hemma så laga många när ni ändå håller på. Sist jag blev så här nöjd med ett recept som jag skapat så bakade jag dessa potatisfrallor. Det får ni ju inte heller missa. Lycka till!

bacon och broccoli paj

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Evy skriver:

    Storlek på pajformen? För en person eller fyra?

  2. Hej!
    Först och främst måste jag säga att jag gillar alla dina recept och din blogg jättemycket!
    Nu håller jag på med Bacon/broccolipajen och undrar: Du förgräddar inte skalet innan fyllningen? mvh B-M

    1. Hej Britt-Marie, ber om ursäkt för mitt sena svar. Tusen tack!! Vad roligt att du tycker om recepten. Jag brukar inte förgrädda pajskalet på denna pajen, om du vill förgrädda så går det bra. Lycka till ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..