Ananaspaj

ananaspaj (1)

ANANASPAJ – Min absoluta favoritpaj 😀

Baka även min KLADDIGA VINBÄRSKAKA

 

Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

.

Gör så här:
Smält smör. Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gör fyllningen.
____________________________________________
.
Fyllning
  • 3 små burkar krossad ananas (ca 160 g avrunnen vikt i varje burk = totalt 480 g)
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
.
Gör så här:
Häll av spadet från ananasen ordentligt. Blanda ananas och övriga ingredienser. Häll det i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 175° i 40 min. Serveras ljummen med vaniljglass
.
Detta är ett topprecept i EDITHS BÄSTA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..