Rödspätta i dillsås

rödspätta i dillsås (1)

RÖDSPÄTTA I DILLSÅS (ca 4 port)

Testa även en jättegod SNABBLAGAD LAXRÄTT

 

Recept

  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk fiskkrydda
  • Vitpeppar
  • 0,5 dl hackad dill
  • 400 g rödspättafiléer (upptinade eller färska)
.
.
Gör så här:
.
Tillaga fiskrätten i en djup stekpanna med lock.
  1. Koka upp vatten och mjölk. Smält ner buljongtärningen.
  2. Rör i creme fraiche och vispgrädde. Koka ihop.
  3. Smaka av med fiskkrydda och vitpeppar. Rör ner dill.
  4. Lägg i rödspättan så att den täcks av såsen. Låt småkoka under lock i 3 minuter. Strö över lite extra dill innan servering.

Servera med tex. kokt potatis, potatismos eller ris

rödspättafiléer (1)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..