Äppelkaka

ÄPPELKAKA
Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Pajdeg
- 100 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning : 4 äpple, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 dl vatten
Topping : Kanel och florsocker
Gör så här
- Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ägget.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in i smörblandningen.
- Tryck ut 3/4 av degen i en springform Ø ca 24 cm.
- Fyllning : Skala, kärna ur och klyfta äpple. Koka klyftorna i sirap och vatten på hög värme i ca 4 min. Lägg sedan äppelklyftorna i pajskalet.
- Gör små korvar av pajdegen som är kvar. Se bild. Lägg dem sedan i ett rutmönster överst på pajen.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30min.
Låt äppelkakan svalna. Pudra över kanel och florsocker innan servering. Servera med tex. vaniljvisp
En äppelkaka som är Fredriks stora favorit
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

0