Äppelkaka

ppelkaka (5)

ÄPPELKAKA – Ett topprecept!!

Testa även mina 5-MINUTERS HALLONRUTOR

 

Pajdeg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
.
Gör så här:
  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ägget. 
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in i smörblandningen.
  3. Tryck ut 3/4 av degen i en springform Ø ca 24 cm.

************************************************************

Fyllning

  • 4 medelstora äpplen
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vatten

Topping : Valfri mängd kanel och florsocker

 

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplen.
  2. Koka klyftorna i sirap och vatten på hög värme i ca 4 min. Lägg i äppelklyftorna i pajskalet.
  3. Gör små ”korvar” av den återstående pajdegen (se bild)
  4. Lägg degkorvarna i ett rutmönster över äppelklyftorna.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. 
  6. Låt svalna. Pudra över kanel och florsocker innan servering. Servera äppelkakan med tex. vaniljvisp
LOADING..