Fläskfilé i gräddig dragonsås
FLÄSKFILÉ I GRÄDDIG DRAGONSÅS (6-7 port)
Laga även FLÄSKYTTERFILÉ I GRÄDDSÅS
Recept
- 2 st fläskfiléer
- Salt och vitpeppar
- 3 dl creme fraiche
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk torkad dragon
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk konc. kalvfond
- 1 msk honung
- 1,5 msk pressad citron
Gör så här
Tillagas i en stor stekpanna, tex. traktörpanna.
- Putsa och skiva fläskfilé. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg filén på en tallrik. Plocka bort ev. stekklumpar ur stekpannan.
- Koka ihop alla övriga ingredienser. Lägg i fläskfilén. Låt småputtra tills köttet är helt klart. Salta och peppra tills du är nöjd med smaken. Servera med tex. jasminris och sallad
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
2
26