Kladdkaka med nutella

KLADDKAKA MED NUTELLA – Galet god 😀

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 200  g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl brunt farin strö
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 liten burk nutella 350 g (ca 3 dl)
  • 100 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör, farin och strösocker. Vispa ner ägg.
  2. Rör ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
  3. Tryck ut drygt halva smeten i smord springform Ø 24 cm (tryck ut med lätt mjölad hand)
  4. Värm nutella över vattenbadBred ut nutellan över smeten.
  5. Hacka choklad grovt. Strö ut över nutellan. Klicka ut resten av smeten överst. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 minServera nutellakladdkaka kylskåpskall med tex. vispad grädde och bär eller med vaniljglass

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
21

Sockerkaka på flytande margarin

SOCKERKAKA PÅ FLYTANDE MARGARIN

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl flytande margarin

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
  3. Blanda ner mjölk och flytande margarin. 
  4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45 minKolla med provsticka att sockerkakan är genomgräddad. Stjälp upp när den svalnat lite.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0
22

Rödspätta i dillsås

RÖDSPÄTTA I DILLSÅS (ca 4 port)

Laga även en jättegod SNABBLAGAD LAXRÄTT

Recept

  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk fiskkrydda
  • Vitpeppar
  • 0,5 dl hackad dill
  • 400 g rödspättafiléer (upptinade eller färska)

Gör så här

Tillaga fiskrätten i en djup stekpanna med lock.

  1. Koka upp vatten och mjölk. Smält ner buljongtärningen.
  2. Rör i creme fraiche och vispgrädde. Koka ihop.
  3. Smaka av med fiskkrydda och vitpeppar. Rör ner dill.
  4. Lägg i rödspättan så att den täcks av såsen. Låt småkoka under lock i 3 minuter. Strö över lite extra dill innan servering. Servera med tex. kokt potatis, potatismoseller ris.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

0
16