Ajvarbullar

AJVARBULLAR (20 st)
Baka även goda PIZZABULLAR MED BACON
Recept
- 3 dl vatten
- 1/4 paket jäst (ca 12 g)
- 1 msk olivolja
- 1,5 tsk salt
- ca 7 dl vetemjöl special
- 1 dl ajvar
- 2 dl riven parmesan (ca 80 g)
Topping : Ägg och sesamfrön
Gör så här
- Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt olivolja och salt.
- Arbeta in vetemjöl special. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut en ca 0,5 cm tjock rekatangel. Fördela ut ajvar och parmesan.
- Rulla ihop på långsidan. Skär i 20 bitar. Lägg bullarna i bullformar. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min. Detta receptet skapade jag när Ludwig var liten ♥
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

0