ANNONS

Ajvarbullar

/
recept (3)

AJVARBULLAR (20 st)

Baka även goda PIZZABULLAR MED BACON

Recept

  • 3 dl vatten
  • 1/4 paket jäst (ca 12 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl special
  • 1 dl ajvar
  • 2 dl riven parmesan (ca 80 g)

Topping : Ägg och sesamfrön

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt olivolja och salt.
  2. Arbeta in vetemjöl special. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut en ca 0,5 cm tjock rekatangel. Fördela ut ajvar och parmesan.
  4. Rulla ihop på långsidan. Skär i 20 bitar. Lägg bullarna i bullformar. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 minDetta receptet skapade jag när Ludwig var liten ♥

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd 

ajvar-1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00