ANNONS

Krämig räkpaj

/

räkpaj (5)

KRÄMIG RÄKPAJ – Ett topprecept!

Laga även en mycket god BACON OCH BROCCOLIPAJ

Fyllning
  • 400 g skalade räkor
  • 2 ägg
  • 100 g vitlöksost (tex creme bonjour)
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 3 dl riven ost
  • Hackad dill

Pajskal : 150 g smör, 3,5 dl vetemjöl, 2 äggulor, 1 tsk vatten och 1 nypa salt

Topping : Valfri mängd riven ost

Gör så här:
  1. Pajskal : Arbeta ihop allt till pajskalet. Tryck ut i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 175° i 15 min.
  2. Fyllning : Lägg räkor i pajskalet. Vispa ihop resten av ingredienserna (mängden dill efter eget tycke) Häll blandningen över räkorna. 
  3. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. 

Servera räkpajen med tex. en grönsallad kryddad med salladskrydda.

.

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00