Rabarberkaka

rabarberkaka (6)

RABARBERKAKA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

 

Steg 1
  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk kardemumma
.
Gör så här:
Skär rabarber i ca 1 cm skivor (skala ev. först) Blanda ihop alla ingredienser.
*************************************************************
.
Steg 2
  • 250 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
.
Gör så här:
  1. Tärna smöret. Nyp ihop alla ingredienser med fingertopparna.
  2. Tryck ut hälften av degen i pappersklädd smord form (mått på formen ca 30×20 cm) Fördela ut rabarber över. Smula resten av degen över rabarberbitarna
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 45 min.
  4. Låt rabarberkakan svalna, gärna i kylen. Går bra att förbereda dagen innan servering. Skär i valfria stora rutor. Gott med tex. vaniljvisp.

rabarber recept (1)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..