Rabarberkaka
RABARBERKAKA
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Steg 1
- 500 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 0,5 msk kanel
- 0,5 msk kardemumma
Gör så här
Skär rabarber i ca 1 cm skivor (skala ev. först) Blanda ihop alla ingredienser.
*************************************************************
Steg 2
- 250 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 6,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
Gör så här
- Tärna smöret. Nyp ihop alla ingredienser med fingertopparna.
- Tryck ut hälften av degen i pappersklädd smord form (mått på formen ca 30×20 cm) Fördela ut rabarber över. Smula resten av degen över rabarberbitarna
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 45 min.
- Låt rabarberkakan svalna, gärna i kylen. Går bra att förbereda dagen innan servering. Skär i valfria stora rutor. Gott med tex. vaniljvisp
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
Här finns även en Lista med mjuka kakor