ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rabarberkaka

/

RABARBERKAKA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Steg 1

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk kardemumma

Gör så här

Skär rabarber i ca 1 cm skivor (skala ev. först) Blanda ihop alla ingredienser.

*************************************************************

Steg 2

  • 250 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Tärna smöret. Nyp ihop alla ingredienser med fingertopparna.
  2. Tryck ut hälften av degen i pappersklädd smord form (mått på formen ca 30×20 cm) Fördela ut rabarber över. Smula resten av degen över rabarberbitarna
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 45 min.
  4. Låt rabarberkakan svalna, gärna i kylen. Går bra att förbereda dagen innan servering. Skär i valfria stora rutor. Gott med tex. vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Här finns även en Lista med mjuka kakor

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00