Ostfrallor med chili

Gokväll vänner ♥ Kul att ni kikar in här hos mig. Här kommer ett nytt brödrecept 😀 Jag bakar mycket bröd och jag tycker att det är kul att baka bröd.

Hoppas att ni också tycker att det är roligt att baka bröd och att ni tycker om mina recept. Denna gången har jag bakat ostfrallor som jag smaksatt med chili och de blev så goda!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

OSTFRALLOR MED CHILI (16 st)

Baka även mina supergoda SESAMKRANSAR

Recept

 • 50 g jäst
 • 6 dl kallt vatten
 • 2 msk rapsolja
 • 2 tsk salt
 • 3 dl riven ost
 • 1 röd chili
 • ca 14 dl vetemjöl

Topping : Ägg och vallmofrön

Gör så här

 1. Lös upp jästen med lite kallt vatten. Tillsätt resten av det kalla vattnet, rapsolja, salt, ost och finhackad chili.
 2. Arbeta in vetemjöl. Täck degbunken med plastfolie. Låt jäsa i 1 timme.
 3. Arbeta ut 16 bullar. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Låt svalna på galler utan bakduk. Ostfrallorna är goda till köttfärssoppa tex. DENNA och DENNA

Här ser ni rakt ner i degbunken. Jag har löst upp jästen med kallt vatten och tillsatt allt utom vetemjöl. Sist arbetar jag in vetemjölet med en degmaskin tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter, då är mjölmängden lagom.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Ostfrallorna har jäst klart och ska få hoppa in i ugnen. Jag vill tipsa er om att chili finns färdighackad att köpa fryst, tag i så fall ungefär en halv deciliter. Jag använde färsk chili och hackade den själv.


4
15

Gräva ner studsmattan

Glad Påsk! Hur har ni det så här i påskdagarna? Här är vädret helt fantastiskt och vi är ute från morgon till kväll. Oscar älskar att vara ute och det går knappt att få in honom på kvällarna. Han bryter ihop och gråter varje gång som vi säger att vi ska gå in. Studsmattan älskar han, på bilden är det

Ludwig

som dyker upp bakom ryggen på Oscar. Ludwig gillar också att hoppa studsmatta. Oscars fina gula tröja har storasyster 

Fanny

 köpt till honom.


Vi har sedan några år tillbaka valt att gräva ner studsmattan för att det ska blir säkrare för barnen att hoppa på den. Dels kan man ju inte trilla ner från den men det som känns mest viktigt för oss som har småbarn är att ingen liten kan gå under studsmattan när någon hoppar. Vill ni också gräva ner studsmattan så kika på min beskrivning. 

Beskrivning på nedgrävd studsmatta finns HÄR

.

Som tips till Påskfikat idag lägger jag in en länk till en LÄTTBAKAD CITRONPAJ Hoppas att ni vill testa den ♥

0
8

Vedklyvning

Hej vänner ♥ Så här ser det ut med veden nu. Det är inte mycket kvar och Fredrik håller på och klyver det sista. Som han har slitit med vedhögen detta året och så lite jag har bidragit med denna gången.

Skäms på mig. Jag har inget att skylla på mer än att jag har haft fullt upp med att hålla Oscar på avstånd, vedstockarna och maskinerna är livsfarliga för en liten kille på 1,5 år.

Ungefär en månad av kvällar och helger har det tagit, riktigt bra jobbat tycker jag. Nu ska det bli skönt att få börja med lite roligare projekt i trädgården. Vårstäda och göra fint. Varje år brukar vi plantera ett träd så det hoppas jag att vi ska kunna göra snart.

För ett par år sedan dog en stor björk för oss, den ska vi ersätta detta året. Har ni något förslag på ett stort träd som kan passa in där björken stod? Det finns fler björkar i närheten. En kastanj funderar jag på, vad tror ni om det? Kram från mig.

0
10