ANNONS

Ostfrallor med chili

/

ostbröd

Gokväll vänner ♥ Här kommer ett nytt brödrecept 😀 Jag bakar mycket bröd och jag tycker att det är kul att baka bröd. Hoppas att ni också tycker att det är roligt att baka bröd och att ni tycker om mina recept.

Denna gången har jag bakat ostfrallor som jag smaksatt med chili och de blev så goda! Brandmannens hand kom med på bild också. Receptet på frallorna kommer här:

ostfrallor chili

OSTFRALLOR MED CHILI (16 st)

Baka även mina supergoda SESAMKRANSAR

Recept

 • 50 g jäst
 • 6 dl kallt vatten
 • 2 msk rapsolja
 • 2 tsk salt
 • 3 dl riven ost
 • 1 röd chili
 • ca 14 dl vetemjöl

Topping : Ägg och vallmofrön

.
Gör så här:
 1. Lös upp jästen med lite kallt vatten.
 2. Tillsätt resten av det kalla vattnet, rapsolja, salt, ost och finhackad chili.
 3. Arbeta in vetemjöl. Täck degbunken med plastfolie. Låt jäsa i 1 timme.
 4. Arbeta ut 16 bullar. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Låt svalna på galler utan bakduk. Ostfrallorna är goda till köttfärssoppa tex. DENNA och DENNA

Nedan ser ni beskrivande bilder

smaksatt bröd
Här ser ni rakt ner i degbunken. Jag har löst upp jästen med kallt vatten och tillsatt allt utom vetemjöl. Sist arbetar jag in vetemjölet med en degmaskin tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter, då är mjölmängden lagom.

jäsa bröd
Ostfrallorna har jäst klart och ska få hoppa in i ugnen. Jag vill tipsa er om att chili finns färdighackad att köpa fryst, tag i så fall ungefär en halv deciliter. Jag använde färsk chili och hackade den själv.

världens godaste

ostbrödet

chilibröd

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

4
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00