Kassler i sambalsås

kassler sambal oelek
Hej! Jag fick tärnad kassler över när jag gjorde kasslergratängen så idag blev det kassler tilll middag igen. Jag gillar verkligen kassler för det är så smidigt. När det är bra pris på kassler tärnar jag och fryser in, vinmarinerad kassler är min favorit. Denna gången gjorde jag kassler i en krämig och god sambalsås, vi åt pasta till men det är lika gott med tex. jasminris. Mitt sällskap vid bordet var Oscar ♥

färgglada kläder till barn

KASSLER I SAMBALSÅS (4 port)

Här hittar ni en till stor favorit med TÄRNAD KASSLER

 

Recept

  • 400 g kassler
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche 34 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk sambal oelek

 

Gör så här:

  1. Putsa och tärna kassler
  2. Fräs kassler i smör. Häll på vatten. Hetta upp. Låt den halva buljongtärningen smälta.
  3. Rör ner creme fraiche, vispgrädde, tomatpuré och sambal oelek (öka mängen sambal oelek om mer hetta önskas)
  4. Låt småputtra medan pastan eller riset kokar klart.

kassler
Enkelt och snabblagat särskilt om ni har tärnad kassler från frysen att plocka fram. Lycka till alla ni som testar 😀

kassler gryta

god kasslergryta

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..