ANNONS
Integritet på Tailsweep

Snurriga kakor

/

Hej vänner ♥ Här hänger regnet i luften idag så jag passade på att baka lite. Det är mysigt att baka kakor när det är mulet och grått ute.

Att sätta på lite bra musik och baka i lugn och ro och fylla huset med doften av hembakat då trivs jag. Denna gången bakade jag småkakor som jag kallar snurriga kakor 😀

SNURRIGA KAKOR (ca 40 st)

Baka även goda KOLASNITTAR MED KANEL

Recept

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Elvispa i en stor bunke ihop vetemjöl, strösocker och smör. Tryck ihop till deg. Lägg över hälften av degen i en annan bunke.
  2. Smaksätt den ena degen med vaniljsocker och den andra degen med kakao
  3. Kavla ut de båda degbitarna till två rektanglar ca 30×20 cm. För lättare kavling kavla degen mellan två bitar plastfolie.
  4. Lägg rektanglarna på varandra. Rulla ihop från långsidan. Lägg i kylen i ca 10 min.
  5. Skiva med en vass kniv ca 0,5 cm tjocka skivor. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 8 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Detta är inte den allra enklaste kakan man kan baka men den är rolig att lägga fram på fikabordet tycker jag. Det kan vara lite knepigt att kavla ut degen, för att den inte ska fastna på kaveln så lägger jag plastfolie både över och under degen när jag kavlar, då går det lättare. Jag brukar även ta hjälp av plastfolie när jag rullar ihop kakan.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00