ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinglasagne

/

KYCKLINGLASAGNE (4-5 port)

Två förslag till på lasagne – Förslag nr.1 och Förslag nr.2

Recept

  • Tomatsås – recept nedan
  • Bechamelsås – recept nedan
  • 1 grillad kyckling
  • 100 g färsk spenat
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 50 g riven parmesanost

***************************************************************

Tomatsås

  • 1 förp krossade tomater (ca 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa strösocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka ihop allt i en kastrull.
  2. Rensa och dela kycklingen. Blanda ner i tomatsåsen.

.

****************************************************************

Bechamelsås

  • 50 g smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt, vitpeppar och muskotnöt
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Rör ner vetemjöl.
  2. Rör sakta ner mjölk tills klumpfritt. Koka och rör tills såsen tjocknar. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner riven ost.

****************************************************************

Lägg ihop din lasagne 

  1. Bred ut bechamelsås i botten av en ugnsform.
  2. Täck med lasagneplattor.
  3. Bred på tomatsås (med kyckling i)
  4. Strö på spenat. Häll bechamelsås på spenaten.
  5. Varva så tills lasagneplattorna är slut. Avsluta med ett lager bechamelsås. Strö på parmesanost.
  6. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00