Kycklinglasagne
KYCKLINGLASAGNE (4-5 port)
Två förslag till på lasagne – Förslag nr.1 och Förslag nr.2
Recept
- Tomatsås – recept nedan
- Bechamelsås – recept nedan
- 1 grillad kyckling
- 100 g färsk spenat
- 200 g färska lasagneplattor
- 50 g riven parmesanost
***************************************************************
Tomatsås
- 1 förp krossade tomater (ca 400 g)
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 msk torkad oregano
- 2 krm salt
- 2 msk olivolja
- 1 nypa strösocker
- 2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
- Koka ihop allt i en kastrull.
- Rensa och dela kycklingen. Blanda ner i tomatsåsen.
.
****************************************************************
Bechamelsås
- 50 g smör
- 0,5 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- Salt, vitpeppar och muskotnöt
- 1 dl riven ost
Gör så här
- Smält smör i en kastrull. Rör ner vetemjöl.
- Rör sakta ner mjölk tills klumpfritt. Koka och rör tills såsen tjocknar. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
- Drag kastrullen åt sidan. Rör ner riven ost.
****************************************************************
Lägg ihop din lasagne
- Bred ut bechamelsås i botten av en ugnsform.
- Täck med lasagneplattor.
- Bred på tomatsås (med kyckling i)
- Strö på spenat. Häll bechamelsås på spenaten.
- Varva så tills lasagneplattorna är slut. Avsluta med ett lager bechamelsås. Strö på parmesanost.
- Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
0