Kyckling med kall dillsås
Hej alla ♥ Så här såg våran middag ut idag. Sommarmat kan man kalla den. Vi kokade färskpotatis (importerad) i rikligt saltat vatten. Kycklingfiléerna tillagade jag igår kväll, så till middagen idag var det bara att plocka fram kycklingen från kylen och skiva upp den.
Och så hade vi en enkel gräddfilssås till det. Som sallad till maten åt vi färsk vitkål och några äppelklyftor. Här kommer beskrivning på hur jag tillagade maten.
KYCKLING MED KALL DILLSÅS (4-5 port)
Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling
Dillsås
- 5 dl gräddfil
- 0,5 dl hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 0,5-1 tsk salt
- 1-2 krm vitpeppar
Gör så här
Rör ihop allt. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ in såsen i kylen tills servering. Såsen går bra att förbereda dagen innan. Använd gärna fryst dill och gräslök.
***************************************************************
Kyckling
- 1 kg kycklingfilé
- Smör
- Salt och vitpeppar
Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Lägg i ugnsform. Tillaga kycklingen helt klar mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Skär ett snitt i tjockaste delen av kycklingen för att se att den är färdig. Skiva upp kycklingen antingen varm eller kall.
Servering : Kokt färskpotatis, kyckling, dillsås och sallad.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling och en Lista med stuvning, såser och röror