ANNONS

Kyckling med kall dillsås

/

kyckling kall sås
Hej alla ♥

Så här såg våran middag ut idag. Sommarmat kan man kalla den. Vi kokade färskpotatis (importerad) i rikligt saltat vatten. Kycklingfiléerna tillagade jag igår kväll, så till middagen idag var det bara att plocka fram kycklingen från kylen och skiva upp den.

Och så hade vi en enkel gräddfilssås till det. Som sallad till maten åt vi färsk vitkål och några äppelklyftor. Här kommer beskrivning på hur jag tillagade maten.

kyckling dillsås

KYCKLING MED KALL DILLSÅS (4-5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Dillsås

  • 5 dl gräddfil
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar

Gör så här

Rör ihop allt. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ in såsen i kylen tills servering. Såsen går bra att förbereda dagen innan. Använd gärna fryst dill och gräslök.

***************************************************************

Kyckling

  • 1 kg kycklingfilé
  • Smör
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Lägg i ugnsform. Tillaga kycklingen helt klar mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Skär ett snitt i tjockaste delen av kycklingen för att se att den är färdig. Skiva upp kycklingen antingen varm eller kall.

Servering: Kokt färskpotatis, kyckling, dillsås och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling och en Lista med stuvning, såser och röror

sommarmat

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00