Ugnsomelett med skinkstuvning
UGNSOMELETT MED SKINKSTUVNING
Ugnsomelett
- 1,5 msk vetemjöl
- 1+5 dl mjölk
- 5 ägg
- 1 tsk salt
Gör så här
- Vispa ihop vetemjöl och 1 dl mjölk (redning)
- Koka upp 5 dl mjölk. Rör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner redningen i den heta mjölken. Koka upp igen. Rör. Låt sedan svalna (ett andra uppkok får inte hoppas över)
- Vispa ner ett ägg i taget i den avsvalnade mjölken. Rör ner salt.
- Grädda omeletten i smord ugnsform ca 30×20 cm. Mitt i ugnen 200° i ca 25 min.
****************************************************************
Skinkstuvning
- 150 g rökt eller kokt skinka
- ca 0,5 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 dl hackad dill
- Salta och vitpeppar
Gör så här
Strimla skinka. Fräs i en rejäl klick smör (ca 25 g) Drag kastrullen åt sidan. Rör ner vetemjöl. Tillsätt mjölk och vispgrädde. Värm upp under omrörning till stuvningen tjocknar. Rör ner dill. Salta och peppra.
Låt stuvningen vila medan omeletten blir färdig. Rör inte! (då blir stuvningen tunn) Häll på stuvningen på omeletten när den är färdiggräddad.Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med pasta och pannkakor
0