ANNONS

Ugnsomelett med skinkstuvning

/

omelett

UGNSOMELETT MED SKINKSTUVNING

Beskrivande bilder finns HÄR

Ugnsomelett

  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1+5 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop vetemjöl och 1 dl mjölk (redning)
  2. Koka upp 5 dl mjölk. Rör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner redningen i den heta mjölken. Koka upp igen. Rör. Låt sedan svalna (ett andra uppkok får inte hoppas över)
  3. Vispa ner ett ägg i taget i den avsvalnade mjölken. Rör ner salt.
  4. Grädda omeletten i smord ugnsform ca 30×20 cm. Mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

****************************************************************

Skinkstuvning

  • 150 g rökt eller kokt skinka
  • ca 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad dill
  • Salta och vitpeppar

Gör så här

Strimla skinka. Fräs i en rejäl klick smör (ca 25 g) Drag kastrullen åt sidan. Rör ner vetemjöl. Tillsätt mjölk och vispgrädde. Värm upp under omrörning till stuvningen tjocknar. Rör ner dill. Salta och peppra.

Låt stuvningen vila medan omeletten blir färdig. Rör inte! (då blir stuvningen tunn) Häll på stuvningen på omeletten när den är färdiggräddad.

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med pasta och pannkakor

skinkstuvning

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00