Kruskafrallor med äpple
Hej vänner. Det var några dagar sedan vi sågs ♥ Idag har jag bakat kruskafrallor med äpple som ni ska få receptet på. Jag gillar verkligen kombinationen äpple och bröd. Ibland har jag äpple som pålägg och ibland har jag äpple i degen när jag bakar bröd.
Ni kanske kommer ihåg detta äppelbrödet. Vill ni baka kruskafrallor och kanske inte älskar äpple så hoppar ni bara över det. Då blir det vanliga kruskafrallor istället. Här kommer receptet :
KRUSKAFRALLOR MED ÄPPLE (ca 20 st)
Testa även att baka mina POTATISFRALLOR
Recept
- 2 äpplen
- 6 dl vatten
- 25 g jäst
- 3 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1,5 dl kruskakli
- 12-14 dl vetemjöl
Topping : vatten och kruskakli
Gör så här
- Tärna äpple smått. Behåll skalet på.
- Värm vatten till fingervarmt (37°)
- Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt salt, strösocker, kruskakli och tärnat äpple.
- Arbeta in vetemjöl tills degen är klibbfri (ta inte för mycket mjöl)
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
- Häll ut degen på ett rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl. Platta med handen ut degen försiktigt till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
- Pensla frallorna med vatten. Strö på kruskakli.
- Grädda mitt i ugnen 250° tills fin färg (ca 14 min) Låt svalna på galler utan bakduk.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd
Här ser ni hur jag har tärnat äpple i småbitar. Jag passade på att använda ett par äpplen som blivit kantstötta. Skar bort det fula och tärnade äpple med skalet på.
Som ni vet gillar jag inte att slänga mat så det kändes skönt att få användning av det som annars riskerar att hamna i soporna.
Här ser ni rakt ner i degbunken. Nu är det dags för vetemjölet att arbetas in, mitt tips är att ta lite mjöl i taget och när degen precis blivit klibbfri är degen klar för jäsning.
Efter jäsning gräddas frallorna i hög värme tills de fått fin färg. Ytan blir hår och seg och alldeles perfekt
Oscar är med och vill provsmaka 😀 På sista bilden har jag delat en fralla så att ni kan se äpplebitarna i brödet.