Kruskafrallor med äpple

brödrecept
Hej äntligen. Det var några dagar sedan vi sågs ♥ Idag har jag bakat kruskafrallor med äpple som ni ska få receptet på. Jag gillar verkligen kombinationen äpple och bröd. Ibland har jag äpple som pålägg och ibland har jag äpple i degen när jag bakar bröd. Ni kanske kommer ihåg detta äppelbrödet. Och bild på bröd med äpple som pålägg hittar ni HÄR.

För inte så länge sedan hade vi ju äpple till middagen också HÄR Vi gillar äpple väldigt mycket 😀 Vill ni baka mina kruskafrallor och kanske inte älskar äpple så mycket som oss så hoppar ni över äpple i degen. Det går bra det också, då blir det vanliga kruskafrallor istället. Här kommer receptet :

fantastiska brödet blogg

KRUSKAFRALLOR MED ÄPPLE (ca 20 st)

Testa även att baka mina POTATISFRALLOR

 

Recept

  • 2 äpplen
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 dl kruskakli
  • 12-14 dl vetemjöl

Topping : vatten och kruskakli

 

Gör så här:

  1. Tärna äpple smått. Behåll skalet på.
  2. Värm vatten till fingervarmt (37°)
  3. Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt salt, strösocker, kruskakli och tärnat äpple.
  4. Arbeta in vetemjöl tills degen är klibbfri (ta inte för mycket mjöl)
  5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
  6. Häll ut degen på ett rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl. Platta med handen ut degen försiktigt till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
  7. Pensla frallorna med vatten. Strö på kruskakli.
  8. Grädda mitt i ugnen 250° tills fin färg (ca 14 min) Låt svalna på galler utan bakduk.

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

ppelbröd
Här ser ni hur jag har tärnat äpple i småbitar. Jag passade på att använda ett par äpplen som blivit kantstötta. Skar bort det fula och tärnade äpple med skalet på. Som ni vet gillar jag inte att slänga mat så det kändes skönt att få användning av det som annars riskerar att hamna i soporna.

kruskakli
Här ser ni rakt ner i degbunken. Nu är det dags för vetemjölet att arbetas in, mitt tips är att ta lite mjöl i taget och när degen precis blivit klibbfri är degen klar för jäsning. Efter jäsning gräddas frallorna i hög värme tills de fått fin färg. Ytan blir hår och seg och alldeles perfekt

recept på bröd
Oscar är med och vill provsmaka 😀 På sista bilden har jag delat en fralla så att ni kan se äpplebitarna i brödet.

bröd god yta

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..