ANNONS

Hallonmuffins med topping

/
hallonmuffins

Hej med bilder på vårat fredagsfika 😀 Hallonmuffins bakade vi idag, Oscar och jag. Supergoda hallonmuffins med krispig topping som ni bara MÅSTE testa att baka. Jag använde frysta hallon och tinade dem inte.

Hallonmuffinsen kräver max 5 minuters arbetsinsats så väldigt lättbakat och här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med bär och rabarber

muffins med hallon

HALLONMUFFINS MED TOPPING (ca 15 st)

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Gör topping först : Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

Muffins

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl frysta hallon

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
  3. Vänd försiktigt ner frysta hallon (behöver inte tinas)
  4. Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela ut topping över varje muffins. 
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka.
kaka hallon

Här ser ni hur jag rör ner hallon i smeten. Sedan är det bara att fördela ut smeten i 15 muffinsformar och strö på topping. Och så in i ugnen en kvart ungefär.

Oscar fick provsmaka först av alla och tyckte att muffinsen var jättegod! Lycka till alla ni som testar detta receptet.

muffins fyllda med hallon
bakblogg muffins
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00