ANNONS

Hallonmuffins med topping

/
hallonmuffins

Hej med bilder på vårat fredagsfika 😀 Hallonmuffins bakade vi idag, Oscar och jag. Supergoda hallonmuffins med krispig topping som ni bara MÅSTE testa att baka. Jag använde frysta hallon och tinade dem inte.

Hallonmuffinsen kräver max 5 minuters arbetsinsats så väldigt lättbakat och här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med bär och rabarber

muffins med hallon

HALLONMUFFINS MED TOPPING (ca 15 st)

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Gör topping först : Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

Muffins

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl frysta hallon

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
  3. Vänd försiktigt ner frysta hallon (behöver inte tinas)
  4. Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela ut topping över varje muffins. 
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka.
kaka hallon

Här ser ni hur jag rör ner hallon i smeten. Sedan är det bara att fördela ut smeten i 15 muffinsformar och strö på topping. Och så in i ugnen en kvart ungefär.

Oscar fick provsmaka först av alla och tyckte att muffinsen var jättegod! Lycka till alla ni som testar detta receptet.

muffins fyllda med hallon
bakblogg muffins

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00