ANNONS

Hallonmuffins med topping

/

hallonmuffins

Hej med bilder på vårat fredagsfika 😀 Hallonmuffins bakade vi idag, Oscar och jag. Supergoda hallonmuffins med krispig topping som ni bara MÅSTE testa att baka. Jag använde frysta hallon och tinade dem inte. Hallonmuffinsen kräver max 5 minuters arbetsinsats så väldigt lättbakat och här kommer receptet :

muffins med hallon

HALLONMUFFINS MED TOPPING (ca 15 st)

Testa även min KLADDKAKA MED HALLON

Gör topping först: Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

Muffins

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 3 dl frysta hallon

Gör så här:

 1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
 3. Vänd försiktigt ner frysta hallon (behöver inte tinas)
 4. Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 5. Fördela ut topping över varje muffins. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka.

kaka hallon
Här ser ni hur jag rör ner hallonen i smeten. Sedan är det bara att fördela ut smeten i 15 muffinsformar och strö på topping. Och så in i ugnen en kvart ungefär. Oscar fick provsmaka först av alla och tyckte att muffinsen var jättegod! Lycka till alla ni som provar mitt recept.

muffins fyllda med hallon

bakblogg muffins

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

2
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00