Hallonmuffins med topping

hallonmuffins

Hej med bilder på vårat fredagsfika 😀 Hallonmuffins bakade vi idag, Oscar och jag. Supergoda hallonmuffins med krispig topping som ni bara MÅSTE testa att baka. Jag använde frysta hallon och tinade dem inte. Hallonmuffinsen kräver max 5 minuters arbetsinsats så väldigt lättbakat och här kommer receptet :

muffins med hallon

HALLONMUFFINS MED TOPPING (ca 15 st)

Testa även min KLADDKAKA MED HALLON

 

Gör topping först: Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.

 

Muffins

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 3 dl frysta hallon

 

Gör så här:

 1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
 3. Vänd försiktigt ner frysta hallon (behöver inte tinas)
 4. Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt.
 5. Fördela ut topping över varje muffins. Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka.

kaka hallon
Här ser ni hur jag rör ner hallonen i smeten. Sedan är det bara att fördela ut smeten i 15 muffinsformar och strö på topping. Och så in i ugnen en kvart ungefär. Oscar fick provsmaka först av alla och tyckte att muffinsen var jättegod! Lycka till alla ni som provar mitt recept.

muffins fyllda med hallon

bakblogg muffins

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 1. Ser goda ut, älskar hallon. Har du muffinsformar för 15 muffins eller ställer du bara pappersformarna på plåten? Trevlig helg 🥮

  1. Vad roligt att du tycker det Ewa, min muffinsplåt har plats för 12 st muffinsformar så jag gräddar i två omgångar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..