Hallonmuffins med topping

Hej med bilder på vårat fredagsfika 😀 Hallonmuffins bakade vi idag, Oscar och jag. Supergoda hallonmuffins med krispig topping som ni bara MÅSTE testa att baka. Jag använde frysta hallon och tinade dem inte.
Hallonmuffinsen kräver max 5 minuters arbetsinsats så väldigt lättbakat och här kommer receptet :
Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med bär och rabarber

HALLONMUFFINS MED TOPPING (ca 15 st)
Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins
Gör topping först : Smält 50 g smör. Rör ner 1 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker. Ställ åt sidan.
Muffins
- 125 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
- 3 dl frysta hallon
Gör så här
- Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk.
- Vänd försiktigt ner frysta hallon (behöver inte tinas)
- Fördela smeten i 15 st muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela ut topping över varje muffins.
- Grädda mitt i ugnen 225° i 15-18 min. Kolla med provsticka.

Här ser ni hur jag rör ner hallon i smeten. Sedan är det bara att fördela ut smeten i 15 muffinsformar och strö på topping. Och så in i ugnen en kvart ungefär.
Oscar fick provsmaka först av alla och tyckte att muffinsen var jättegod! Lycka till alla ni som testar detta receptet.

