ANNONS

Rabarberfrallor och 5 rabarberpajer

/
goda rabarberfrallor

Hej vänner ♥ Idag började jag dagen med att baka ett bröd som jag klurat på ett tag. Jag bakade in bitar av rabarber i frallor, precis som jag gjorde med äppelbitar i kruskafrallorna. Kanske har ni testat att baka dem?

Jag blev väldigt nöjd och kommer att baka dessa rabarberfrallor fler gånger. Det blev väldigt trevligt med en syrlig liten överraskning i brödet. Ett sommarbröd kan man kalla det. Som vanligt höll Oscar mig sällskap när jag bakade, denna bilden tog jag medan degen var på jäsning. Vi var då i vardagsrummet. Här kommer receptet på frallorna :

influencer barnkläder

RABARBERFRALLOR (ca 20 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor och en Lista med bär och rabarber

Recept

 • 1-2 stjälkar rabarber
 • 6 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 3 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • ca 14 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Skala, skiva och hacka rabarber i bitar (3-4 dl)
 2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
 3. Arbeta in rabarber, salt, strösocker och vetemjöl. Låt jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
 4. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl över degen. Tryck försiktigt ut degen till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min
rabarberbröd
recept med rabarber

Här ser ni hur mina rabarberbitar såg ut när jag hackat upp dem. Vill ni ha större eller mindre bitar avgör ni själva. Jag tyckte att detta blev lagom. När ni tillsätter mjölet så häll lite i taget i degbunken medan maskinen arbetar degen. När degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom.

Jag gjorde min rabarberfralla extra festlig genom att fylla den med ost och skagenröra, skagenröran köpte jag i mataffären. Lycka till alla ni som vill testa mitt recept och missa inte mina 5 rabarbertips nedan ♥ Vi ses snart igen!

sommarmat

5 av mina favoritrecept på rabarberpaj

 1. Rabarberpaj med smuldeg med kokos
 2. Rabarberpaj med knäckigt täcke
 3. Världens godaste rabarberpaj
 4. Rabarberpaj med enkel smuldeg
 5. Knäckig rabarberpaj med kardemumma
räkröra rabarber
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00