Rabarberfrallor och 5 rabarberpajer

goda rabarberfrallor
Hej! Idag började jag dagen med att baka ett bröd som jag klurat på ett tag. Jag bakade in bitar av rabarber i frallor, precis som jag gjorde med äpple i kruskafrallorna. Kanske har ni testat att baka dem?

Jag blev väldigt nöjd och kommer att baka dessa rabarberfrallor fler gånger. Det blev väldigt trevligt med en syrlig liten överraskning i brödet. Ett sommarbröd kan man kalla det. Som vanligt höll Oscar mig sällskap när jag bakade, denna bilden tog jag medan degen var på jäsning. Vi var då i vardagsrummet. Här kommer receptet på frallorna :

influencer barnkläder

RABARBERFRALLOR (ca 20 st)

Testa även att baka min KLADDIGA VINBÄRSKAKA

 

Recept

 • 1-2 rabarberstjälkar
 • 6 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 3 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • ca 14 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 1. Skala, skiva och hacka rabarber i bitar (3-4 dl)
 2. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
 3. Arbeta in rabarber, salt, strösocker och vetemjöl. Låt jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
 4. Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl över degen. Tryck försiktigt ut degen till en rektangel. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min

rabarberbröd

recept med rabarber
Här ser ni hur mina rabarberbitar såg ut när jag hackat upp dem. Vill ni ha större eller mindre bitar avgör ni själva. Jag tyckte att detta blev lagom. När ni tillsätter mjölet så häll lite i taget i degbunken medan maskinen arbetar degen. När degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom.

Jag gjorde min rabarberfralla extra festlig genom att fylla den med ost och skagenröra, skagenröran köpte jag i mataffären. Lycka till alla ni som vill testa mitt recept och missa inte mina 5 rabarbertips nedan ♥ Vi ses snart igen!

sommarmat

5 av mina favoritrecept på rabarberpaj

 1. Rabarberpaj med smuldeg med kokos
 2. Rabarberpaj med knäckigt täcke
 3. Världens godaste rabarberpaj
 4. Rabarberpaj med enkel smuldeg
 5. Knäckig rabarberpaj med kardemumma

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..